Yrityskaupat ja sukupolvenvaihdos

Yrityskaupat ja yritysjärjestelyt

Yritysjärjestelyllä tarkoitetaan usein yrityskauppaa, mutta se voi tarkoittaa myös muuta yrityksen omistussuhteiden muutosta, yhtiömuodon muutosta, yrityksen rakenteellisia muutoksia tai liikkeen luovutusta.

Asianajajillamme on kattava kokemus onnistuneista yritysjärjestelyistä. Esimerkiksi yrityskaupan, yrityksen rahoituksen turvaamisen, yhtiömuodon muutoksen tai saneerauksen onnistuminen on yrityksen tulevaisuuden kannalta elintärkeää. Asianajajamme auttavat välttämään ongelmatilanteet yritysjärjestelyissä.

Kartoitamme tarvittaessa myös asiakkaamme yritystoimintaa parhaiten palvelevan yhtiömuodon.

Sukupolvenvaihdos

Suomessa on useita perheyrityksiä, joten sukupolvenvaihdos, eli yrityksen siirtäminen perheen sisäiselle jatkajalle tai lähisukulaiselle on yleistä. Sukupolvenvaihdoksen myötä yrityksen omistajaksi voi siirtyä myös perheen ulkopuolinen henkilö.

Yrityksen sukupolvenvaihdoksen onnistuminen taataan hyvällä yhteistyöllä lopettavien ja jatkavien yrittäjien, sekä sukupolvenvaihdoksen lainsäädäntöön perehtyneiden asiantuntijoiden kesken. Asianajotoimistomme avustuksella kaikki verohuojennukset hyödynnetään, ja liiketoiminta saadaan jatkumaan onnistuneesti.